WAT KUNT U IN DE OMGEVING DOEN?
Irschen staat bekend als hèt natuur- en kruidendorp van de Alpen. We adviseren u graag over alle mogelijkheden.


WANDELEN


De regio biedt tal van activiteiten in de buitenlucht. Zo zijn er wandelroutes door het dorp langs diverse aangelegde natuur- en kruiden perken voorzien van diverse informatie.
Op Bergfex.com kunt u diverse informatie vinden over de vele wandelroutes in de regio.

Avontuurlijk door een Klamm of Schlucht slingeren is weer eens wat anders.

FIETSEN


Voor fietsliefhebbers is deze prachtige omgeving ook geschikt. U kunt er diverse routes afleggen o.a. per mountainbike of fiets een stukje van de Drauradweg of de Alpe Adria Radweg.
Fietsroutes van 509 km en 410 km lang.


Kijken eens op Bergfex.com om te zien welke fietsroutes er in de regio te vinden zijn. Compleet met informatie over afstand, tijdsduur, type fiets en moeilijkheidsgraad.

MOTOR


Uiteraard leent de omgeving zich ook prima om op de motor te verkennen. Schitterende routes met geweldige uitzichten.

De Großglockner Hochalpenstrasse ligt op 1 uur rijden van B&B Irschen. Een geweldige route naar de hoogste berg van Oostenrijk. 

Ander mooie routes zijn Nockenalmstraße, Villacheralpenstraße, Goldeck Panoramastraße, Malta Hochalmstraße en de Staller Sattel-Pass Italië in.


Met de Kärnten Card in uw zak, kun je deze routes zo vaak als uw wilt gratis rijden.

WINTER ACTIVITEITEN


Ook in de winter is er genoeg te doen in de omgeving. Crosscountry skiën, sneeuwschoen lopen of schaatsen op de Weissensee, bekend om De Alternatieve Elfstedentocht.


Diverse grote en kleine skigebieden liggen op acceptabele afstand. De dichtstbijzijnde is Zettersfeld Bergbahnen in Lienz, op 20 autominuten vanaf Irschen met heerlijke afdalingen voor groot, klein, jong en oud.

ITALIE & SLOVENIE


Als u de activiteiten even zat bent of gewoon lekker komt om de omgeving te verkennen en door slaperige stadjes of grotere steden te slenteren, kunt u altijd een kijkje gaan nemen bij de buren.


Italië (b.v. Udine, Bolzano, Venetië) en Slovenië (b.v. Ljubljana) liggen op acceptabele afstand voor een leuke dagtrip. 

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving, diverse wandel- en fietsroutes van beginners tot vergevorderd of kortingsacties kunt u vinden op de de volgende sites: